Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
Amersfoort, 6 juli 2016


T
ennisbond lanceert KNLTB ClubApp 
De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) heeft vandaag de KNLTB ClubApp gelanceerd waarmee ongeveer 1700 tennisverenigingen en daarmee zo’n 600.000 leden op een laagdrempelige manier met elkaar kunnen communiceren. De eerste tennisclubs die de mogelijkheid hebben om de KNLTB ClubApp te vullen zijn H.T.V. Ten Woude in Heerenveen, T.C. Roomburg in Leiden, T.V. Wapenveld, T.V. Montfoort en Z.T.C. Shot in Zeist. Komende maanden worden zo'n 250 clubs aangesloten.

KNLTB laat tennissers elkaar vinden
Wie op zoek is naar een tennispartner, vindt deze gemakkelijk via de KNLTB ClubApp. Het is mogelijk om gericht te zoeken naar leden die passen bij het ‘profiel’ van de gebruiker. Denk hierbij aan leeftijd, niveau en/of gewenste speeldag.

Voordelen
Clubs die kiezen voor de KNLTB Clubapp bieden hun leden nog meer voordelen. Via de app is het bijvoorbeeld mogelijk om de beschikbaarheid van de banen te checken en deze eenvoudig te reserveren.

Binding met leden versterken
Niet alleen leden maar ook tennisverenigingen profiteren van de KNLTB ClubApp. Met de app versterken zij de binding met hun leden en vergroten zij de betrokkenheid van leden bij hun vereniging. Het is onder meer mogelijk om een mobiele laddercompetitie op te zetten, clubsponsors een plek te geven en pushberichten te versturen.  

“De KNLTB ClubApp is een fantastische oplossing waarmee verenigingen veel makkelijker en efficiënter met hun leden kunnen communiceren,” aldus Erik Poel, Algemeen Directeur van de KNLTB. “Als vereniging kom je via de KNLTB ClubApp direct binnen handbereik van al je leden. Dit biedt ongekende mogelijkheden om je leden meer te betrekken binnen het verenigingsleven en leden met elkaar te verbinden. Het vinden van een tennispartner van ongeveer dezelfde leeftijd en van gelijk niveau kan soms lastig zijn. Met een soort Tennistinder binnen de app los je dit probeem op een leuke manier op."

Sterke online strategie
"We zien dat verenigingen met een sterke online strategie enorme slagen maken als het gaat om het creëren van binding en betrokkenheid van leden bij hun vereniging. Tegelijkertijd is het voor veel verenigingen financieel gezien en qua aanwezige kennis lastig om deze strategie op eigen benen te ontwikkelen en uit te voeren. De KNLTB biedt zijn clubs met deze app maximale ondersteuning op dit gebied, aldus Poel."

Toekomst
In de toekomst wordt de app verder uitgebreid met interessante functionaliteiten voor verenigingen en leden, zoals het bekijken en invoeren van uitslagen en het inschrijven voor toernooien. De KNLTB ClubApp kwam tot stand in samenwerking met IT bedrijf LISA. LISA is de IT-partner van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond en heeft ruime ervaring met mobiele clubapplicaties.

Download de KNLTB ClubApp in de App Store. (Binnen enkele dagen ook in de Play Store).
Meer over de KNLTB ClubApp op knltb.club.

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo'n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Anders Dielessen
Online Strateeg KNLTB
T. 06 12 15 40 36
Communicatie@knltb.nl
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB