Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht
1000 kinderen aanwezig bij spectaculair Tenniskids Feest

Amersfoort, 4 juli 2016 - Dit weekend vond op zaterdag 2 juli in Den Bosch en op zondag 3 juli in Alphen aan den Rijn een groot Tenniskids Feest plaats. Het feest was speciaal voor kinderen die deel hebben genomen aan de Tenniskids competitie (World Tour of Groene competitie). Uit het hele land kwamen ongeveer 1000 kinderen samen om de competitie feestelijk af te sluiten. Het weekend zat vol met tennis, fun en entertainment. Zo was er een magic show van Luc Elson en een spetterend optreden van The Voice of Holland-winnares Maan!


Tenniskids Feest 2016
Na de professionele warming-up vermaakten de kinderen, opgedeeld in leeftijd naar de Tenniskids-kleuren rood, oranje en groen, zich in drie groepen met allerlei tennisactiviteiten. Op het feest waren drie onderdelen; tennis, fun en entertainment. Kinderen konden spelen tegen de beste tennisjeugd, een clinic volgen, records verbreken, meedoen aan een minitoernooitje en nog veel meer. 
Bij het funonderdeel kwamen de kinderen terecht op een mini festival waar ze konden kiezen uit beachtennis, het doen van tennistricks of rolstoeltennis. Maar ze konden ook chillen op het luchtkussen of zich laten uitdagen in één van de tennischallenges. Ook stond de spectaculaire en interactieve magic show van Luc Elson op het programma en voor velen was het hoogtepunt van de dag het spetterende optreden van The Voice of Holland-winnares Maan!

 

Tenniskids mascottes Ace & Love
Op het Tenniskids Feest maakten de kinderen voor het eerst fysiek kennis met de nieuwe Tenniskids mascottes Ace en Love. Ace en Love zijn vossen, ze dragen tenniskleding en spelen heel graag tennis. Ze zijn slim, uitdagend, snel, dapper, ondeugend, sportief en cool.    

 
 
Over Tenniskids
Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.
Meer informatie over Tenniskids.

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo'n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Janne van den Tweel
PR & Communicatieadviseur KNLTB
+31 (088) 130 26 09
+31 (0)6 44 900 569
j.vandentweel@knltb.nl
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB